Kördelux!

För ganska precis ett år sedan blev jag tillfrågad om jag hade en låt, alternativt kunde tänka mig att skriva en till Kördelux. En kör från Karlskoga med medlemmar som alla på något sätt äger en funktionsvariation. Jag blev så klart väldigt glad och hedrad och började leta i mina hårddiskar efter något som kanske skulle kunnat passa. Plötsligt gick det upp för mig att jag något år tidigare skrivit en text om hoppet. Att det finns ett sådant och att det går att hitta dit även om vi från tid till annan känner oss hopplösa. I slutet av November gick Kördelux, Peter Tikkanen och producenten Fredrik Landh in i Studio Rymdklang i Örebro och spelade in låten ”Det finns hopp”. I samband med det spelade vi också in en musikvideo som du kan se här.

Vad är då Kördelux?

Kördelux har träffats regelbundet i sex år i kulturskolans lokaler i Karlskoga under ledning av eldsjälen Rozita Åkerstedt. Det har sjungits och spelats, dansats och spelats teater så det har stått härliga till. Kören har också gjort ett flertal framträdanden och helt egna konserter genom åren. I Februari och Mars 2019 Har Kördelux haft sin största succé så här långt. Showen ÄLSKA DELUX har med fem utsålda Folkets Hus i Karlskoga tagit publiken med storm.

Peter Tikkanen, konstnärlig ledare Kördelux utrycker det så här.

”Kördelux i synnerhet, men även funktionshindrade i allmänhet har något viktigt att förmedla till oss alla. Om livet, om kärlek, om att leva här och nu.          Att sprida hopp, att förmedla livsglädje, att säga – det är inte kört!  Mötet mellan de funktionshindrade, assistenter och ideella medarbetare, professionella artister och musiker på och bakom scen, skapar en scenkonstupplevelse som är, skulle jag säga, omöjlig att överträffa. 

Uttrycket är helt direkt, utan filter och mellanlager, vilket träffar publiken direkt, från hjärta till hjärta.”

 

Kördelux på Facebook